Innovasjonsprosjekt i næringslivet

Innovasjonsprosjekt i næringslivet

Innovasjonsprosjekt i næringslivet (IPN) er en støtteordning rettet mot næringslivet, og midlene skal gå til innovasjonsprosjekter med omfattende innhold av industriell forskning og/eller eksperimentell utvikling. Gjennom IPN støtter Forskningsrådet prosjekter som har et omfang og en risikoprofil som tilsier at bedriftene ikke vil kunne gjennomføre prosjektet uten midler fra Forskningsrådet. Det vil si at støtten skal være utløsende for å iverksette FoU-aktivitetene.

Det er et formelt krav til samarbeid for å få støtte fra IPN. Det betyr at prosjektansvarlig bedrift må gjennomføre prosjektet sammen med minst én samarbeidspartner (bedrift) eller kjøpe inn oppdragsforskning fra minst én FoU-leverandør. FoU-leverandører kan være norske og utenlandske universiteter, høyskoler og forskningsinstitutter av typen Sintef og NORCE.

illustrasjon av samarbeid

Prosjekter kan støttes med inntil 50% av totale kostnader. På toppen av dette kan bedriftene søke ytterligere støtte fra andre offentlige ordninger som SkatteFUNN og Innovasjon Norge.

IPN-støtte utlyses årlig som en begrenset pott og alle bedrifter søker i konkurranse med hverandre. Normalt er det stor oversøking og kun 20-30% av innkomne søknader blir innvilget støtte.

For å lykkes med å søke IPN-støtte må man både ha et godt prosjekt, gode prosjektpartnere og en god søknad som svarer på alle kriteriene fagekspertene vurderer.

Rammene for IPN


  • Tilskudd på inntil 50% av kostnadene.
  • Prosjekter må minst vare i to år og maksimalt i fire.
  • Maksimalt støttebeløp: 16 - 20 millioner kroner avhengig av temaområde og varighet.
  • Maksimal timesats for egne ansatte er 1100 kroner.
  • Timesatsen beregnes med utgangspunkt i avtalt årslønn, med en sats som er i samsvar med virksomhetens faktiske indirekte kostnader.
  • Maksimalt 1850 timer kan føres per ansatt per år.
  • Ved maksimal timesats beregnes kostnad per årsverk til 2.035.000 kr. Dette er for å dekke alle indirekte kostnader knyttet til de ansatte.
  • Ulønnet arbeidsinnsats gir ikke grunnlag for fradrag.
  • Flere søknadsfrister utover høsten avhengig av temaområde.

Les mer om annen FoU-støtte

Norges Forskningsråd

Skattefunn
Grønn plattform
IPN - Innovasjonsprosjekt i næringslivet
PES - Prosjektetableringsstøtte Horisont Europa

arrow

Innovasjon Norge


Miljøteknologiordningen
Innovasjonskontrakt
Oppstartsfinansiering

arrow

EU


Horizon Europe
Eurostars
Innovation Fund

arrow

Enova

Fleksibilitet i energisystemet
Banebrytende maritim teknologi
Klima- og energisatsinger i industrien
PES - Prosjektetableringsstøtte Innovation Fund

arrow

Hvorfor bruke oss

Det som er best for dere er det som er best for oss. Vi er hyggelige folk som følger opp alle muligheter og går ett skritt lenger for å gjøre dere fornøyde.

1

Effektiv prosess

Vi vet hva som skal til for at et prosjekt skal kvalifisere til støtte og sikrer all info vi trenger i løpet av et to-timers prosjektmøte med fagpersonene i din bedrift.

2

Unik fleksibilitet

Vi kan bidra med hele, eller deler av søknadsprosessen. Alle oppdrag er prosjektbasert uten noen form for bindingstid.

Ved en no-cure, no-pay avtale betaler du kun dersom søknaden blir godkjent og honoraret avregnes mot den faktiske støtten.

3

Omfattende kompetanse

Vi kjenner hele bredden av finansieringsmuligheter for industrielle utviklingsprosjekter. Fra oppstart, prototyping og testing til pilotering, oppskalering og utrulling i nye markeder.

Lokalt eller globalt, nasjonalt eller mot EU.